ROSA GALLEMI BALAGUE - ANTONIO PUIG - JOSEP MARIA PUIG PLANES - XAVIER PUIG ALSINA - MARC PUIG GUASCH - MANUEL PUIG ROCHA - FLAMAGAS/FLAMASATS SA, 21a LLIURAMENT


                    MENTIDES I FALSITATS PUBLICADES PER I SOBRE ELS PUIG

 

                                    


Aquestes són algunes de les nombroses mentides i enganys que han publicat els Puig al llarg del temps i estan publicant i que moltes vegades m'han afectat a mi i la meva família i la societat en general en faltar a la veritat i honestedat.


1 - Entrevista publicada pel Sr. Ángel Font en ni més ni menys que a “Testimonis per a la Història”, volum 4-5 www. www. XAVIER PUIG ALSINA – Testimonis per a la Història, contestada pel Sr. Xavier Puig Alsina, Administrador de Flamagas i que explica el següent;


“El 1959 es va abolir el monopoli dels llumins. Aleshores els Puig vam decidir començar la fabricació i distribució d'encenedors amb la marca Flaminaire i així va néixer Flamagas, que va tenir l'honor de ser el primer fabricant nacional d'encenedors de gas metàl·lics.”

Una de les diverses mentides que la família Puig té publicat a “Testimonis per a la Història” on Xavier Puig Alsina s'atreveix a explicar aquesta fal·làcia, sent la meva empresa Indústries Metàl·liques Metamar, com explicava anteriorment, la primera a produir aquest tipus d'encenedors als anys 50 i uns quants anys abans de l'aparició de Flamagas que va ser en concret el 22, 1, 1960, sense comptar amb cap experiència en absolut en la fabricació d'encenedors.


Segueix amb una altra falsedat més quan el Sr. Xavier Puig diu a la mateixa entrevista el següent:


"El 1971, amb l'eclosió de noves tecnologies per a l'ús industrial del plàstic, vam dissenyar el primer encenedor mundial d'aquest material, que anomenem Clipper, i el 1972 el vam llançar al mercat". De nou falten a la veritat en no informar que va ser el meu marit i jo mateixa els pioners d'aquest producte al mercat.


I segueix amb una altra falsedat: “Perquè, per tant, no era admissible que un cop esgotat el gas calgués llençar el producte. Per això penséssim un sistema per recarregar tant la pedra com el gas. I aquella necessitat representa avui la nostra principal senya d'identitat”. Temps abans i al meu marit i jo mateixa havíem Patentat i fabricat aquest sistema per recarregar tant el gas com la pedra.


“L'encenedor metàl·lic de gas ha evolucionat des del seu naixement; el 1971, amb l'eclosió de noves tecnologies per a l'ús industrial del plàstic, vam dissenyar el primer encenedor mundial d'aquest material, que anomenem Clipper”.


Xavier Puig Alsina torna a mentir quan afirma que van dissenyar el primer encenedor mundial de plàstic, el seu model Clipper, quan ja he explicat i demostrat anteriorment que va ser el model Jutson Roni de la meva empresa Metamar fabricat abans que Clipper existís.


Finalment Xavier Puig parla de valors: “Quan parlo de valors no és pura i simple retòrica: una empresa sense valors, humans i professionals, no és res”.


Com altres mentides conté aquesta entrevista? Sense comentaris.


2 – Aquesta vegada, Josep Mª Puig Planas, pare de l'anterior Xavier Puig Alsina és el que torna a mentir a la mateixa publicació de Testimonis per a la Història www.testimoniosparalahistoria.com/entrevista/sr-josep-maria-puig/ quan diu la falsedat següent; Llavors decidí portar endevant la idea de fabricar un encenedor de dimensions més petites i així crearem l´encenedor Clipper tipus llançable però recarregable. Amb el temps, aquest nou sistema permetia que una vegada consumit el gas de l'encenedor es pugui carregar de nou”. Evidentment el meu marit i jo vam ser els veritables pioners d'aquest sistema al nostre mercat.


3 – Un nou cas de desvergonyiment dels Puig, aquesta vegada en mentir i estar mentint a l'Ajuntament de Barcelona en donar al seu Museu del Disseny de Barcelona un exemplar del seu encenedor Clipper amb la lectura falsa següent:


  “El reconeixement social. Aspectes com la popularitat de la peça, el reconeixement professional i la capacitat de jugar amb la memòria visual i d’evocar formes i sensacions són protagonistes en aquest apartat de la mostra. “Clipper Classic (1970) d'Enric Sardà, el primer encenedor recarregable de plàstic del món…”


Veure link: https://ajuntament.barcelona.cat/museudeldisseny/ca,


4 - També publica El País www.elpais.com/ccaa/2019/05/24/catalunya/1558725510_58523.html aquesta notícia: “ L'encenedor Clipper, creat per Enric Sardá el 1971 per a Flamagas, el primer recarregable de plàstic del món… ”


Puig òbvia descaradament en no informar el Museu del Disseny ni a El País que vaig ser jo i el meu marit els veritables pioners, enganyant així sense cap escrupol a la societat.


 5 – La revista Vanity Fair publica una altra falsedat facilitada per Puig i Flamagas quan diu que “Josep Mª Puig va ser fundador de Flamagas SA, sent en realitat el veritable artifici d'aquesta empresa el meu oncle Francisco Castelló Carreras, els Puig no van fundar Flamagas tal com consta a l'escriptura de constitució d'aquesta empresa. Els Puig van tornar a enganyar la societat amb aquestes falsedats. Els Puig al seu llibre del fals centenari titulat: “Puig 100 years of a family Business” diuen una altra mentida quan a la pàg. 12 del seu llibre escriuen: “ Puig decideix el partner amb un dels seus cousins Paco Castello. Thus was born a paral·lel company, Indústries Metàl·liques Castelló”. Aquesta empresa va ser fundada i era propietat únicament del meu oncle Paco Castello. I segueixen: “Altament la companyia ha de ser venuda, una de les seves divisions Flamagas és controlada per la família Puig”, és a dir Puig està reconeixent que Flamagas es va originar gràcies al meu oncle i la seva empresa, Indústries Metàl·liques Castelló.


 6 – De nou Puig informa falsament la societat quan publica a: ” www.cronicaglobal.elespanol.com/business/clipper-alpino-marca-record_85694_102.html “ el següent:

"La marca d'encenedors (Clipper) va néixer a finals dels anys 50 i el 1972 va fabricar el primer encenedor recarregable de plàstic del món", obviant que vam ser el meu marit i jo els primers a patentar i fabricar aquest tipus d'encenedor.


7 – A l'article de premsa www.//culturizando.com/la-nota-curiosa-qui-invento-encendedor/, els Puig tornen a informar falsament quan expliquen en aquest article que: “L'empresa Flaminaire (Flamagas) va comercialitzar a Espanya, pels volts dels anys 60, el primer encenedor comú de plàstic i gas blau del món”, quan vam ser el meu marit i jo els pioners d'aquest tipus d'encenedor.


8 – Una nova falsa informació facilita Puig a l'editor de la web: www.vilamecheros.com/historia-del-mechero/ quan aquest publica: “ L'encenedor comú de plàstic actual i gas blau que tots coneixem va evolucionar d'uns primitius encenedors de patent francesa i van ser comercialitzats a Espanya als anys 60 per l'empresa Flaminaire (Flamagas) recordem que aquest va ser el primer encenedor de gas blau del món. Es van fabricar més de 50 models per a diferents activitats. El 1971 l'empresa Bic va comprar a Flaminaire, i el 1973 va llançar el primer encenedor amb flama regulable, aquesta empresa es va anar expandint i actualment és una de les companyies que ofereixen gran varietat d'encenedors”. El meu marit va patentar el primer encenedor de gas regulable del mercat nacional.


9 - Puig torna a falsejar la veritat quan informa La Vanguardia; www.lavanguardia.com/economia/20011120/51262896423/flamagas-se-instalara-en-china.htmlque “Flamagàs està presidida per José Maria Puig Planas, qui la va fundar el 1959”. Ja hem informat que els Puig no van fundar Flamagas. Precisament a www.prezzi,com/vafmk53bntvb/cas-flamagas-sa s'informa que: “El 1959 el grup Puig va fundar Flamagas, cosa no certa, per dedicar-la a la fabricació d'encenedors, separant aquesta operació d'IMC, S.A.” És a dir, s'està reconeixent que l'activitat dels encenedors venien de l'empresa del meu oncle Francisco Castelló Carreras, fundador i únic propietari d'IMC SA, Indústries Metàl·liques Castelló SA i segueix Flamagas mentint quan diu a la mateixa publicació: “ 1972 FSA va aconseguir el producte de més èxit a la història de l'empresa: el Clipper. Aquest va ser el primer encenedor de gamma barata produït i venut a Espanya”. El meu marit i jo vam ser els primers a produir i vendre a Espanya aquest tipus d'encenedors.


10 - De nou els Puig i Flamagas enganyen el públic quan aporten a www.greenhand.es/clipper-cms-1-50-53-57/ la següent falsa informació: “ 1972 Inauguran (Flamagas) la primera fàbrica CLIPPER a Barcelona e inicien la fabricació del primer encenedor recarregable de plàstic del món. Van ser pioners! “. Tornen els Puig i Flamagas a amagar que jo i el meu marit vam ser els primers a patentar al nostre mercat l'encenedor recarregable de plàstic.


11 – Torna Puig i Flamagas a mentir a la seva web en italià: www.clipperitalia.it/il-brand/ quan sense cap escrupol afirma que “ 'accendino in plastica ricaricabile”, és a dir que s'informa falsament que Clipper és el pioner al món dels encenedors i ha estat el primer a desenvolupar el concepte revolucionari d'encenedor de plàstic recarregable i sense esmentar en cap moment els meus Patents prèvies ni les del meu marit.


12 – Flamagas informa de nou falsament a la publicació francesa del link següent: //panoramiksblog.wordpress.com/2017/11/20/histoire-briquet-clipper/:“ El 1972, la société Flamagas S.A. inaugure la première usine à Barcelone et llanci ainsi la fabricació del premier briquet en plastique rechargeable al monde esdevenint pionnière dans ce domaine ! “. Indica que Flamagas llança la fabricació del primer encenedor de plàstic recarregable del món sent pioners. No informen que els veritables inventors vam ser jo mateixa i el meu marit.


13 – Una nova mentida dels Puig quan es publica a l'enllaç: Clipper Lighters ✔️ » Prova i comparació (2022) (feuerzeug.org): “ En primer lloc, l'encenedor Clipper va ser el primer encenedor de plàstic recarregable. “


14 - Flamagas, fundada a Barcelona el 1959 per la família Puig, fabrica i distribueix els seus propis productes a nivell mundial, comercialitza marques de multinacionals líders del seu sector al mercat espanyol. Nova mentida dels Puig publicada al Link: Dossier de candidatura: Mariano Puig - PDF Free Download (docplayer.es) on s'esmenta la Fundació Puig Constituïda el 1996 i la més opaca de les principals fortunes del país.


15 - Opened first CLIPPER Factory in Barcelona and produeix first refillable lighter in the whole world. Una nova mentida dels Puig que es pot llegir al següent link: OUR HISTORY – Clipper Cambodia


16 - El programa de TVE de l'any 2019 sobre els Puig explica una sèrie de fets no reals, el primer quan explica que Puig va llançar la Primera Barra de Llavis fabricada a Espanya, Milady i que per controlar la seva qualitat s'associa amb el seu cosí Pablo Castello, nom que no existeix, ja que es tractava de Francisco Castelló, el meu oncle, que va ser realment el primer a registrar el mecanisme del pintallavis, com ho demostra el seu Model d'Utilitat ES24439 del 18 de Setembre de 1950, a més del seu Model d'Utilitat ES39704 del 24 de Desembre de 1953 i força anys abans, el 10 de Maig de 1935 el seu Model d'Utilitat ES3753 referent a un Llapis per a Maquillatge. Els germans Pérez Mesalles, propietaris d'un petit laboratori a Sant Andreu (Barcelona) van ser els que van desenvolupar la formulació química del primer Rimmel del mercat nacional i a causa d'això, els Puig els van demanar col·laborar en un primer moment, fins que la seva ajuda ja no va ser necessària i les relacions van acabar de forma negativa per als Pérez Mesalles, com en altres casos explicats anteriorment. La informació d'aquest reportatge que Antonio Puig es va associar amb el meu oncle Paco Castelló per controlar la qualitat del pintallavis Milady és totalment falsa, ja que el meu oncle en aquella època no estava associat amb ningú, la seva societat era unipersonal.


                                                           


      Model d'Utilitat ES24439 registrat pel meu oncle Francisco Castelló Carreras el 18, 9, 1950


                                                          


                                    Model d'Utilitat ES39704 registrat pel meu oncle el 23, 12, 1954


                                                               


                                                 Model d'Utilitat del meu oncle ES3753 del 10, 5, 1935


Explica el reportatge que Antonio Puig va comprar un edifici a l'Avinguda Diagonal de Barcelona el 1945, quan va ser realment en un carrer secundari, la Travessera de Gràcia i ho va fer amb un crèdit del Banc d'Espanya. S'oblida explicar que a més d'aquest crèdit, també va demanar el préstec explicat anteriorment a la meva família i que encara increïblement avui no m'han tornat els Puig, fet que els ajudá en gran part a aconseguir el seu creixement sense pagar els seus deutes.


Una altra falsedat del reportatge és l'afirmació de que Josep Mª Puig Planas va fundar l'empresa Monturas y Fornituras, quan la realitat és que van ser els meus oncles Francisco Castelló i Elisa Balagué els veritables fundadors i socis majoritaris de la mateixa, comptant Josep Mª Puig Planas amb tan només una petita participació en aquesta societat.


Al final del reportatge, Marc Puig acaba amb la frase “Complim la nostra paraula”, sense comentaris.

Podeu visionar aquest reportatge al següent link:

Link: Flash Moda Monogràfics: Puig, família centenària | RTVE Play


 17 - Els Puig s'han atrevit a mentir fins i tot davant els tribunals, declarant en un judici a l'Índia que van ser els primers a fabricar encenedors recarregables. "Els demandants van ser els primers a introduir al mercat encenedors de gas recarregables". Veure lenllaç: mondaq.com/india /drets dautor… S A & Anr v. Mr. Ulles B Shah CS (COMM) 99/2017 & I.A. 15219/2015


18 - CENTENARI FALS

La celebració del centenari de l´empresa Antonio Puig S.A. l'any de 2014 és una altra falsedat, ja que la creació de l'empresa Antonio Puig i Companyia no es va efectuar fins a l'any 1942, per la qual cosa encara falten 19 anys per a aquest centenari. Per cert, aquesta empresa no la va fundar únicament Antonio Puig Castelló, sinó que va ser també fundada per Julia Planas Cabot i per Armando Soler Cayla, persona aquesta última que desapareix posteriorment en tota menció o història de la companyia. Antonio Puig Castelló en va necessitar aportar el capital necessari per a l'arrencada de l'empresa. Veure Registre Mercantil de Barcelona.


19 - Falsedats a la web de Flamagas/Flamasats i rectificació

Arran de la falsedat que la web de Flamagas/Flamasats contenia, vaig enviar la 1a setmana de juny del 2021 un Burofax a aquesta empresa, exigint la rectificació de la seva informació relativa que Flamagas era pionera en la producció d'encenedors metàl·lics, afirmació no certa . Pocs dies després, Flamagas va rectificar la seva falsa afirmació i va publicar la veritat, Flamagas actualment explica a la seva web que és una de les primeres empreses i ja no la primera a oferir encenedors metàl·lics. Aquesta rectificació posa en evidència la poca credibilitat que tenen les explicacions i les informacions dels Puig i reafirma totes les meves informacions anteriors i d'aquest bloc.


                                    

                                 Pàgina web de Flamasats abans del meu burofax del 6, 2021


                                   

                                      


Nova pàgina web de Flamasats després del meu burofax i text actual de la seva web on ja no són la primera empresa sinó UNA de les primeres


20 – Curiosament els Puig en el moment de copiar els meus Patents i les del meu marit, ho van fer sense cap escrúpol ni remordiment, però quan són ells els copiats, posen tots els mitjans al seu abast per evitar-ho, fins i tot com informen a l'escrit adjunt , comprometent la integritat física de les persones si cal. Veure link: https://images.app.goo.gl/vuSKGn7UqH5pSWqK8


                                                       


Com he explicat anteriorment, la família Puig, Josep Maria Puig Planas, Xavier Puig i Alsina en el cas de Flamagas SA (Flamasats SA) han i estan enganyant el públic greument per mitjà de totes les mentides i falsedats que han i estan publicant, fins i tot a seus judicials. A més a més en la seva resposta a la meva Demanda per Còpia de Patents, m'han injuriat greument, en informar de forma totalment despectiva i falsa sobre la meva persona, la meva formació, la meva experiència i els meus antecedents empresarials i els del meu difunt espòs, lesionant la meva dignitat i la seva memòria. Així mateix amb aquesta resposta judicial han incorregut en un fals testimoni evident i totalment demostrable. També han afectat el meu dret a l'honor i la meva imatge i la del meu marit, en no respectar la nostra reputació ni imatge social, en amagar deliberadament durant molts anys i actualment el veritable origen dels encenedors metàl·lics i de plàstic recarregables, que no és un altre que el de les nombroses Patents d'Invenció que vam registrar jo i el meu marit, molt abans que Flamagas existís i copiés bona part dels mateixos.


Amb tot allò que s'ha explicat anteriorment, s'observa que el comportament dels Puig és digne d'un cas a estudiar, no sé si per Harvard o per algun altre organisme. Per quin motiu han estat enganyant i encara ho fan, jo diria que de forma compulsiva? Potser el fet que realment no hagin inventat realment res, almenys en el camp dels encenedors i en ser la seva activitat principalment comercial o de representacions, els hagi creat la necessitat de construir escenaris irreals que poguessin compensar la seva veritable realitat? És realment mereixedor d´estudi.

  

Comentarios

Entradas populares de este blog